Çay Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir mi?
Dünyanın her yerinde insanlar çay içer. Beyazdan siyaha, yeşilden bitki çaylarına kadar yüzlerce çeşit vardır. Hepsinde doğal olarak flavonoid adı verilen sağlığı geliştiren yüksek miktarda madde bulunur. Bu nedenle iltihabı azalttığı ve kalp hastalığı ve diyabet gibi durumlara karşı korunmaya yardımcı olduğu düşünülür.
Her gün bir fincan bitkisel demleme çayları, sizi dar kot pantolonunuza geri götüremez. Ancak bazı araştırmalar, çayın mantıklı bir diyet ve egzersizle eleştirildiğinde çok az miktarda kilo vermenize yardımcı olabileceğini öne sürüyor.
Çaylarda, metabolizmayı hızlandıran ve vücudunuzun yağları daha hızlı parçalamasına yardımcı olan kateşin adı verilen bir tür flavonoid bulunur. Birçok çaydaki kafein enerji kullanımınızı artırarak vücudunuzun daha fazla kalori yakmasına neden olur. Bu iki bileşik muhtemelen meydana gelebilecek herhangi bir kilo kaybı için birlikte en iyi şekilde çalışır.
Çay, birkaç kilo verdikten sonra metabolizma yavaşlamasını önleyerek kilo vermenize yardımcı olabilir.
Tüm çay türleri aynı yapraklardan gelir. Ancak yapraklar farklı şekillerde işlenir ve her çay biraz farklıdır.
Siyah çay
Çayın güçlü ve zengin bir tadı vardır. Kilo vermeye yardımcı olup olmadığı kesin değildir. Ancak fareler üzerinde yapılan araştırmalar, siyah çaydaki polifenol adı verilen maddelerin, yağların bağırsaklarda emilmesini engellemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Yeşil çay
Yeşil çay metabolizmanızı hızlandırdığı gibi sindirimi daha iyi bir hale getirir. Bu da kilo verme surecinizi hızlandırarak sizin daha sağlıklı olmanızı sağlayacaktır. Yeşil çayın psikolojik olarak da insanı dinlendiren bir etkisi vardır.
Çay özellikle Türk insanı için paha biçilmez olan bir içecektir. Her gün düzenli olarak içilen çayın faydası olduğu gibi çok tuketilmesi de birtakım sıkıntılara neden olabilir. Örneğin çayın çok fazla oranda içilmesi kansızlık gibi sonuçlara neden olabilir. Günün belli saatlerinde içilen çay iyi geldiği gibi belli bir saatten sonra içilen çay da sıkıntıya neden olabilir.
Bir önceki yazımız olan Ekmek Kilo Aldırır Mı? başlıklı makalemizde Ekmek Kilo Aldırır Mı? hakkında bilgiler verilmektedir.