Genel

Suçiçeği Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Su çiçeği selim bir hastalıktır ve viral bir enfeksiyondur. Antibiyotik gerektirmeyen bu hastalığın tedavisi yapılırken ateşin meydana geleceği göz önünde tutularak parasetemol içerikli ilaçlar kullanılır. Bunun dışında ateş duşurmeye yarayan ilaçların kullanılması tavsiye edilen bir durum değildir. Nedenine baktığımızda ise içeriğinde Nosterite antiflemetuar madde bulunan ilaçlar genelde bakteriyel enfeksiyon riskini arttırmaktadır.

Suçiçeğinin tedavisi esnasında asprin kullanılmaz, çünkü reel sendiromu artırmaktadır. Paresetomol ilaçların yanı sıra hastalık esnasında kaşıntının olacağını düşündüğümüzde antisiteminik ilaçlar kullanılır. Bu ilaçlar ağızdan alınabileceği gibi doğrudan yüze de sürülebilir.

Suçiçeği Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Suçiçeği Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Suçiçeği olmuş bir çoğuğun ateşi olacağından dolayı sıcak olan bir ortamda tutulmaması gerekir. Çünkü böyle bir ortamda çocuk terleyeceğinden dolayı kaşıntı daha fazla artacaktır.  Eğer çocuğun kaşıntısı daha fazla artarsa bu durumda ılık bir banyo yaptırılması kaşıntısına iyi gelecektir. Suyun dışında kaşıntının engellenebilmesi için tedavide sipesifik bir ilaç yoktur. Sportif tedavi denilen ateş düşürücü kaşıntıya yönelik tedavi ve beslenmesinin iyi düzenlenmesi yeterlidir. Ancak bazı spesifik durumlarda özel durumu olan çocuklarda virüse yönelik ilaç kullanılabilir ama normal bir çocukta kullanımına ihtiyaç yoktur.

Suçiçeği Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Suçiçeği Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Çocukta özel bir durum olan kortkostoroit kullanımı varsa, sürekli aspirin kullanımı varsa, kemoterapi görüyorsa yada belli bir yaştan sonraki çocuklarda daha az seyretme ihtimali olduğu için virüse yönelik ilaç kullanılabiliyor.

Su çiçeği hastalığının seyri genelde 7 gün sürer. Döküntü dönemi tedavi süreside  bu süre içinde 1 ile 3 gün süren bir ateş vardır. Ateş düşürücü kullanılır fakat 7-10 güne kadar süren bir kaşıntı olabilir.

Suçiçeği Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Suçiçeği Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Antistaminik ilaçlar su çiçeğinin ortaya çıkmasından 1 hafta önce ve döküntü çıktıktan sonra 1 hafta kadar devam etmelidir.Yani lezyonların tamamı kuruyana kadar su çiçeği olan bir çocuk bulaşıcı bir hastalığa sahip demektir.

Temasla ve solunum yoluyla bu hastalık bulaşabilir. Bu dönem içinde çocuğun istirahat etmesi yuvaya gidiyorsa yuvadan okula gidiyorsa okuldan uzaklaştırılması diğer arkadaşlarına bulaştırmaması açısından önemlidir. Yani istirahat ettiği dönemde septemuna yönelik tedavi yapılır. Şikayetlerin olduğu sürece de şikayetlerine göre de tedavi yapılır.

Bir önceki yazımız olan 40 Yaşından Sonra Yapılacak Testler başlıklı makalemizde 40 Yaşından Sonra Yapılacak Testler hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
kapitalanlagen